Roland Aira TR-8

Dobgép, a TR-808 és 909 újraírt változata
Raktáron
SKU
AIRATR08
130 500 Ft
27% ÁFA-t tartalmazza, szállítási költség nélkül

Roland TR-8

Termékjellemzők

�16 lenyűgöző szett, 11 különböző típusú hangszínnel, beleértve a TR-808 és TR-909 legjobb hangjait is tartalmazó készletet

�Nagy méretű Tempo potméter és Tap Tempo gomb, finomhangolás és Shuffle potméter

�Accent funkció - dedikált potméterrel szabályozható intenzitás

�Lépésenkénti zengető és Delay effektek dedikált potméterekkel

�Az External In aljzathoz csatlakoztatott készülék audió jele effektezhető a beépített lépésenkénti Side Chain funkcióval, ezáltal egy ritmikusan lüktető, pumpáló hangzás hozható létre

�A Scatter igazán megbolondítja a ritmust egy valósidejű kontrollerrel, tökéletes szinkronban

�7 szegmenses, 4 karakteres LED kijelző és 16 lépésenkénti padok, színes LED-ek

�Valósidejű Pattern készítés, akár 32 lépéses �on-the-fly� lépésszám beállítási lehetőség

�A Rec/Play módok megszűntek, ennek köszönhetően zökkenőmentes a váltás a lépésenkénti és a valósidejű pattern készítés valamint az előadás között

�4 különböző típusú, valósidejű fokozás (8th, 16th, VARI 1, VARI 2) és hangszínenkénti elnémítás

�Pattern másolás és Random Pattern funkció a gyors és kreatív ritmuskészítéshez

�Két programozható analóg kimenet és teljesen párhuzamos USB kimenet, a rugalmas mixeléshez

Hiteles TR-808 és TR-909 élmény egy modern, előadásra kész hangszerben

A TR-8 egy olyan előadásra szánt dobgép, amely ötvözi a legendás TR-808 és TR-909 hangzását a modern korra jellemző tulajdonságokkal és funkciókkal. Műfajteremtő hangzás, klasszikus effektek, soha nem látott élő Pattern manipuláció és masszív, intuitív kontrollerek. Így jött létre�a TR.

Az eredet

Az 1980-as években szabadultak a gyanútlan világra a TR-808 és a TR-909 dobgépek, melyek vitathatatlanul a legnagyobb hatású dob hangokat adták a modern zenének. Nemcsak több ezer dalban jelent meg az elmúlt három évtizedben, hanem meghatározta a hangzást az egész műfajon belül. Kezdve a Rap és House-tól egészen a Techno és Trance-ig, a TR-808 és a TR-909 is kitörölhetetlen nyomot hagyott a művészetben és a zenekultúrában.

A hangzás

A TR-8 fejlesztése során, a Roland mérnökei minden apró részletre kiterjedően elemezték és reprodukálták a legendás elődök analóg áramköreit � a 808 féle �Boom� és �Snap�; a 909 puffanása; a 808 kávahangjának robotszerű kattanása vagy a klasszikus 909-es pergő fokozás. Ez mind megtalálható a TR-8-ban. De nem elégedtek meg ennyivel, hanem tovább is fejlesztették a klasszikus hangszereket olyan új funkciókkal, melyek messze túlmutatnak az eredeti verziókon.

A Tune és Decay gombok most már minden hangszín felett megtalálhatók, a lábdob és a pergő további vezérlőket kapott, úgymint az Attack, Snappy, és a Comp. Ez lehetővé teszi a hangok széles variálhatóságát, kezdve a lágy Ambient ütősöktől egészen a kemény Dance Groove-okig. Lépésenkénti effektek és az igazán addiktív Scatter funkció új szintre emeli a lehetőségeket.

Az autentikus hangzás az eredeti eszközök jellegével és az új hangzás lehetőségeivel, felhasználók sokaságát inspirálhatja, a TR-8 új életet lehel a már mindenki által ismert és szeretett hangzásba.

Az érzés

A TR-8-at már az alapoktól kezdve a játékra tervezték. Minden kontroller masszív, jól érzékelhető, mindegyik dobhangszín erős, jól kezelhető Faderekkel rendelkezik. A számos megvilágított gomb és RGB (színes) kapcsoló egyértelmű visszajelzést ad előadás közben és jól néz ki a színpadon.

Az eredeti TR-808-ban megtalálható TR-REC funkció kreatív és intuitív módja a Pattern készítésnek, mely végeredményben szinte "szabvány" lett az elektronikus ritmusprogramozásban. A TR-808 részletes elemzése alapján, a TR-REC viselkedését hűen modellezi a TR-8, de jóval túlmutat az eredetin. Lehetővé teszi a zökkenőmentesen váltást a programozás és a lejátszás mód között, így vezetve el a különféle ritmus variációkhoz, kezdve a finom pergő fokozástól egészen a bonyolult ütemekig.

Mi a Scatter?

A Scatter egy egyedi funkció, mely lehetővé teszi a ritmus Patternek és a bejövő audió jelek valósidejű effektezését.

�A Scatter képes a �Reverse�, �Glitch�, �Gate�, �Truncate�, �Stutter� és mindenféle egyéb ritmus variációra, kezdve a finomabb eltéréstől a legextrémebbig, mindezt tökéletes szinkronban.

�10 különböző Scatter típus, nagy és kényelmesen kezelhető tárcsával állítható intenzitás (�Scatter Depth�)

�Zökkenőmentes váltás a Scatter variációk között és gyorsan kapcsolóható Scatter be / ki dögös variációk akkor és ott ahol szeretnénk

Még néhány dolog

A TR-8 jól néz ki és úgy tervezték, hogy tökéletesen együttműködjön más AIRA termékekkel. Ezen felül, számítógéphez csatlakoztatva a TR-8 USB-portján keresztül, küldhetünk és fogadhatunk audió- és MIDI adatokat, beleértve a MIDI clock információkat szinkronizáláshoz külső eszközökkel és egyéb AIRA termékekkel.

További információ
Cikkszám AIRATR08
Write Your Own Review
Csak regisztrált felhasználók adhatnak le véleményt. Kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon