Roland Aira TB-3

Bassline szintetizátor, TB-303 alapokon
Raktáron
SKU
AIRATB3
99 900 Ft
27% ÁFA-t tartalmazza, szállítási költség nélkül

Roland Aira TB-3

Termékjellemzők

ÌNyomás-érzékeny érintőpanel

Ì134 lenyűgöző hangszín, az eredeti TB-303 és az új négy-oszcillátoros hangszínekkel együtt, effektezett basszus, szóló hangszínek és hang effektek

ÌDedikált tempó vezérlés, shuffle és Tap Tempo funkcióval

ÌA beépített effektek vezérlése finom mozgású potméterekkel

Ì7-szegmenses, 3-karakteres LED kijelző

ÌZökkenőmentes váltás a Pattern készítés és az előadás között

ÌA Pattern készítést 16-lépéses világító indikátor segíti

ÌMaximum 32 lépéses Pattern hossz

ÌGyors elérésű Shuffle kontrol

ÌA lépések bevitele történhet manuálisan vagy valós idejű játékkal az érintő panelen

ÌA lépések számát lejátszás közben is meg lehet változtatni, beállítva ezzel az aktuális frázis hosszát

ÌVéletlenszerű Pattern generálás és Pattern módosítás

ÌPattern másolás funkció

A varázslatos TB-303 új hangszínekkel és modern, előadást támogató funkciókkal

Az új TB-3-Touch Bassline basszus szintetizátor az elektronikus zenei hangzásvilág meghatározó , legendás tagja a TB-303 alapján készült. Az átgondolt, alapos tervezés, az autentikus hangszínek és az intuitív kezelőszervek biztosítják a maximális játékélményt.

A nagy előd hangzásának összetéveszthetetlen karaktere, nyomásérzékeny érintőpanel, praktikus programozási lehetőségek egy modern készülékben.

Mint az eredeti

A TB-3 az eredeti TB-303 specifikáció, és archív adatok alapján készült

A Roland ACB technológia lemodellezi az eredetiTB-303 hangzás minden elemét

Eredeti fűrész és négyszög oszcillátor hullámformák

A TB-303 jellegzetességei Í az Attack, Slide, Tie és más elemek - teljes mérékben reprodukálásra kerültek, így többek között az is, hogy a hangzást befolyásoló tényezők miként lépnek kölcsönhatásba egymással

Autentikus szűrő viselkedés, finom reakciók és klasszikus hangzás

A Történet

Senki sem tudta volna előre megmondani, hogy mi fog történni a dance műfaj világában, amikor a leleményes zenészek az Atlanti-óceán mindkét partján felfedezték és el kezdték használni a napjainkra már legendássá vált Roland TB-303-at. Az 1980-as évektől, amikor az elektronikus zenei műfajhoz kapcsolódott, az acid house meghatározó hangzássá vált és azóta is számos úttörő dance sláger jellegzetes hangszere. Nem csak arra használták, hogy dalokat írjanak vele, már róla írták a dalokat. Tény, hogy az eredeti TB-303 megjelenése kulcsfontosságú esemény volt Dance műfaj történetében. Nem rossz ez egy kis ezüst doboztól.

A Hang

Az 1981-ben megjelent TB-303 azóta is a Dance műfaj nélkülözhetetlen basszus szintetizátora. A TB-3 fejlesztésénél , a Roland mérnökei gondosan, alkatrészről - alaktrészre elemezték az eredeti TB-303 áramköreinek viselkedését. Az Analog Circuit Behavior (ACB) technológia segítségével, teljes mértékben reprodukáláták a TB-303 fűrészfog és négyszögjel oszcillátorait, valamint a-18dB/oktáv aluláteresztő szűrőt, hogy az összetéveszthetetlen cutoff és rezonancia karakter ebből a hangszerből is megszólalhasson.

Amellett, hogy hűen visszaadja a klasszikus TB hangokat, a TB-3 tele van új hangszínekkel, melyek szinte Êélnek és lélegeznekË. ÊBugyogóË szintetizátor basszusok, kemény torzított basszusok, különleges effekthangok.

Az Érzés

A TB-303 basszusa nem csak egy egyedi hangzás Í van egy saját védjegye is, az Érzés, ami irányít. Ez az, amiért a fejlesztőmérnökök olyan keményen dolgoztak, hogy a hangszer hűen reprodukálja az eredeti készülék jellemzőit, az Accent, a Slide, és a Step Sequencer viselkedését. De az elképzelések túlléptek az egyszerű reprodukción. Az az igazság, hogy a lépések bevitele az eredeti TB-303 esetében nem egyszerű, a billentyűzeten nehéz játszani, és különleges műveletek szükségesek a shuffle funkció eléréséhez. Így számos kísérleti prototípus született meg azért, hogy a legoptimálisabb TB kezelőfelület jöhessen létre.

Az Érintő panel

Az új TB-3 rendelkezik egy háttérvilágítású, nyomásérzékeny érintőpanellel, amely lehetővé teszi a Pattern-ek gördülékeny elkészítését, továbbá segítségével interaktív módon, előadás közben megváltoztathatók egyes paraméterek. A hangmagasság, a hangerő, a szűrők, sőt még a moduláció is egyszerűen megváltoztatható, csak meg kell nyomni ujjal a panelt a megfelelő helyen. Akár, mint egy billentyűzeten is lehet rajta játszani.

Egy ujjal vezérelhető burkológörbe moduláció és a Decay

Pattern váltás, transzponálás, Pattern sorrend beállítás ujjmozdulattal

A billentyűzet tartomány megváltoztatása a természetes, valós idejű játékhoz

XY játékÎX a folyamatos hangmagasság változás, Y a hangerő, és a panel lenyomása a modulációhoz

A Step szekvenszer

A TB-3-as továbbfejlesztett Step szekvenszerével szinte gyerekjáték dolgozni, lehetővé teszi pl. a zökkenőmentes váltást a Pattern készítés és az előadás között. Azonban, volt egy vonzó eleme is az eredeti TB-303 szekvenszernek : néha nem szándékos hangokat generált miközben a felhasználó a bonyolult és rejtélyes Pattern készítés folyamatát végezte. Azért, hogy ez jellegzetesség megtapasztalható legyen , a TB-3 magában foglalja az automatikus Pattern-készítés és véletlenszerű Pattern-módosítás funkciókat.

Scatter

A TB-3-as Scatter funkciója olyan hatásokat tesz rendkívül gyorsan lehetővé, melyekhez általában gondos és időigényes szerkesztésre van szükség egy DAW alkalmazásban: Slicing, Reverse, Gating és egyéb effektek. Komplex, lépésenkénti funkciók, melyeket egyszerűen az érintőpanelen egy ujjal lehet elvégezni. 8 különböző Scatter variáció és 10 szintű Scatter mélység-vezérelhető valós időben és tökéletes szinkronban.

Még néhány dolog´

A TB-3 remekül néz ki, és kialakításának köszönhetően tökéletesen együttműködik az Aira-sorozat más termékeivel. A TB-3 USB-n keresztül csatlakoztatható számítógéphez audió és MIDI adatok kétirányú átviteléhez, beleértve a MIDI órajelet is más külső eszközök vagy Aira készülékek szinkronizálásához

További információ
Cikkszám AIRATB3
Write Your Own Review
Csak regisztrált felhasználók adhatnak le véleményt. Kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon