Roland Aira MX-1

Keverő, 18 ch, step sequencer FX, Tempo control
Raktáron
SKU
MX1
153 900 Ft
27% ÁFA-t tartalmazza, szállítási költség nélkül

Termékjellemzők

18 csatornás produkciós keverő, Step-based effektekkel, lejátszás és tempó vezérlőkkel

Háromféle Step sequencer vezérlésű Beat FX (Filter, Side Chain, Slicer), TR-stílusú gombokkal

Hatféle Master FX (48 variáció), nagy vezérlő gombbal

Beat FX és Master FX alkalmazható bármelyik, vagy akár az összes bemenetre, a Beat FX csatornánkénti

Combi módban a Step Sequencer használatával, ritmikusan változó Master FX hozható létre

Négy AIRA Link USB port, mely támogatja az audiót, MIDI-t, tempó szinkront és az USB busz tápellátást az AIRA eszközöknek

Mix üzemmódban hat analóg, egy digitális (sztereó), négy AIRA (sztereó) és két PC csatorna keverhető és effektezhető

External módban, stúdió szoftverből 18 csatornát keverhetünk és effektezhetünk (összes bemenet közvetlenül a stúdiószoftverben)

Control Surface módban, teljes stúdiószoftver vezérlés MIDI-n keresztül

DJ-stílusú ³cue-monitorozásË, gyors elnémítás és csatornánként hat féder görbe

Csatornánkénti Tone/Filter gomb, tízféle EQ-val, szűrővel és izolátorral

Lejátszás és tempó vezérlés, Fine, Shuffle és tap-tempó funkciókkal

Azonnal menthető és betölthető komplett beállítások, beleértve az összes FX-konfigurációt.

Az MX-1 mixer összehozza a szintetizátoraidat, dobgépeidet, loopjaidat és a stúdiószoftvered sávjait, egy produkcióra tervezett keverőbe. Tartalmaz egy mixert, kontrollert, audio-interfészt és egy ³step-basedË effekt szekciót. Az MX-1 úgy lett megtervezve, hogy az elektronikus zenei produkció központja legyen. Egy keverő, amin ³játszhatszË is!

Keverd össze!

Hat analóg bemenettel, négy AIRA Link USB porttal, digitális ki- és bemenettel, Send és Return csatlakozókkal és azzal a képességével, hogy 18 csatornát biztosít a stúdiószoftverből, az MX-1 összehozza a legkülönfélébb zenei forrásokat, és közvetlenül a kezünk alá teszi. De ez nem egy szokványos keverő.

A kifinomult, szolid féderek mindegyike hat különböző hangerő görbével rendelkezik. Minden csatornának van egy Tone/Filter gombja, tíz szűrő típussal, EQ-val és izolátorral. A gyors hozzáférésű elnémítás a LED-megvilágítású féderekkel, még sötétben is jól láthatóan mutatja az állapotát.

A DJ-stílusú fejhallgatós ³cue-monitorozásË lehetővé teszi, hogy amikor készen állunk, zökkenőmentesen keverjünk mindegyik forrásból és ne csak rádobjunk sávokat az ütemre. A különálló fejhallgató és Master hangerő gombok, precíz és fénylő szintjelzőkkel biztosítják a folyamatos ellenőrzést. És minden, beleértve az összes effekt és beállítás menthető, és azonnal visszatölthető.

Drámai. Ritmikus. Érd el a kívánt hangzást!

Tény, hogy az effektek nagy szerepet játszanak a hangzás egyediségében és hangulatában. És az MX-1 izgalmas, új módon integrálja az effekteket. Az MX-1 effekthangzása tökéletes és ritmusra állítható, köszönhetően a tempó-érzékeny és step-based, TR-stílusban működő kezelőfelületnek.

Amellett, hogy egy külső effekt is használható, minden egyes csatorna rendelkezik Filter, Slicer és Side Chain effektek tartalmazó BEAT FX szekcióval. Ezek, a híres Roland dobgépeken is megtalálható TR-stílusú, Step Sequencer gombokkal vezérelhetőek. Ez lehetővé teszi az egyedi szűrést, lüktetést és szeletelést mindegyik csatornán, amivel dögös ritmusokat, variációkat és egyedi pulzálást hozhatunk létre. A Beat FX azonnal ki- és bekapcsolható, minden csatornán egyedi, világító gombokkal.

Hatféle Master FX, különféle variációkkal színesítheti bármelyik csatornát, vagy akár az összest. Egy nagy gombbal, könnyedén vezérelhetjük. A Master FX is használható a Step Sequencer különböző kombinációival, ami érdekes és egyedi ritmust, vagy ³glitchË hangzást hozhat létre, érdemes kipróbálni.

Szereti a számítógépeket, de az egyedüllétet is élvezi.

Ma már a számítógépek nagy szerepet játszanak az alkotás során és egyre inkább a színpadon is. De nem mindig illeszkednek megfelelően más eszközökhöz, vagy hangszerekhez és szükség lehet audio-interfészre, kontrollerre. Az MX-1 megoldás erre a problémára, mert három különböző módban használható.

³Control SurfaceË módban, az MX-1 szinkronizálható a számítógéppel és ekkor, mint egy professzionális MIDI-kontroller, használható bármilyen stúdió szoftverrel (DAW). Remek. De van még ennél érdekesebb módja is.

Mixer módban, az MX-1 az összes csatlakoztatott eszközt képes keverni, beleértve az analóg és digitális bemeneteket, valamint az AIRA és a számítógép sztereó kimeneteit. Miközben van egy dedikált csatorna a számítógép sztereó kimenetéhez, mellette még rendelkezésre áll négy USB audió csatorna, amennyiben nincsenek használatban az AIRA Link USB portjai. Nagyon szuper!

³ExternalË módban az MX-1 képes az összes bemenetet közvetlenül a stúdiószoftverbe továbbítani, mint egy professzionális audio-interfész. Ezzel egy időben, a stúdiószoftver 18 csatornáját tudjuk keverni az MX-1 tolópotmétereivel. Ez ötvözi a stúdiószoftver felvételi, clip indítási, effektezési és keverési funkcióit, az MX-1 ³cue-monitorozásË, szinkronizálás és színpadra optimalizált mixelés és effektezés képességeivel. Ez fantasztikus dolog, képzeljük csak el egy pillanatra a lehetőségeket.

Jó hír, hogy amíg az MX-1 besegít a munkába, több lehetőség marad a számítógépen történő egyéb feladatokra. Akár a stúdiószoftver teljes vezérlését végezhetjük az MX-1 kezelésével, kikerülve a szoftveres környezetből a produkció készítése, vagy előadása során.

Légy csatlakoztatva. Összekötve és szinkronban.

Az MX-1 annyira szórakoztató, hogy mindenféle eszközöket akarunk csatlakoztatni bele. Négy különálló ¬-es Jack csatlakozó, ez a legtöbb hangszerben megtalálható és a sztereó 1/8-os Jack csatlakozó, ami pedig ideális okos telefonokhoz, táblagépekhez és mindenféle kütyükhöz.

Van még négy AIRA Link USB port, amihez az AIRA eszközök csatlakoztathatóak. Az ARIA Link USB portok teljesen automatikus csatlakoznak és továbbítanak audió, MIDI és tempó szinkron jelet, egyetlen USB-kábelen. Az egyik USB porton képes biztosítani a tápellátást, az ezt támogató AIRA eszközöknek, mint például a TB-3 Touch Bassline és a VT-3 Voice Transformer. Az AIRA link beállítása egyszerű és gyors, továbbá csökkenti kábelrengeteget.

Az MX-1 állandóan biztosítja, hogy kézben tartható legyen a start, stop, tempó és az időzítés. Szinkronizálhatunk egy sor zenei eszközt, MIDI-n, vagy AIRA Linken keresztül. Kézben tartható minden, a fénylően világító TR-stílusú start-/stop gombokkal és finoman állítható nagy tempó gombbal, Shuffle beállítással és tap-funkcióval.

Egy keverő. Hangszerré alakítva.

Az MX-1 masszív felépítésű, maximálisan rugalmas, könnyen használható keverőként és effekt kontrollerként. Mivel az MX-1 effektjei és a keverési módja egyértelműen működik, minden nagyon gyors, átlátható és intuitív. Nagyon zenei, arra lett tervezve, hogy játszanak rajta. Mint ahogy az összes AIRA eszközben, zavaró menük és egymásra pakolt funkciók nélkül.

További információ
Cikkszám MX1
Write Your Own Review
Csak regisztrált felhasználók adhatnak le véleményt. Kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon