Arturia Beatstep Pro

MIDI vezérlő, step sequencer, CV/Gate, all-in-one
Raktáron
SKU
BEATSTEOPPRO
Akciós ár 79 900 Ft Lista ár 85 900 Ft
27% ÁFA-t tartalmazza, szállítási költség nélkül

Arturia Beatstep Pro

A BeatStep Pro tökéletes kiegészítője bármilyen zenei környezetnek, szinte minden zenei folyamatban hasznos társra lelhetünk a személyében, legyen szó akár színpadi fellépésről, akár stúdiómunkáról. Nem csupán több csatornás CV/Gate/MIDI szekvenszerként működik, de MIDI kontrollernek is tökéletesen használható.

Hogy mennyi mindent sikerült beépíteniük ebbe a remek kis szerkeszetbe? A teljesség igénye nélkül nézzük a legfontosabb funkciókat

2x monofón 64 lépéses analóg szekvenszer (lépésenként velocity és gate idő)

16 sávos dob szekvenszer

16 különböző projectet tárolhatunk

MIDI kontroller (CC, note és Program Change-re programozható kezelőszervek)

Swing, randomize funkciók

2x CV/Gate/velocity kimenet

8x Gate kimenet (dobokhoz)

Számtalan clock lehetőség (USB, MIDI, Din Sync, Internal)

USB class compliant eszköz révén nincs szükség driverre (iOS kompatibilis!)

Természetesen számítógép nélkül, önállóan is működik

CV/Gate vezérlés

A CV (Control Voltage) jeleket analóg szintetizátorok vezérlésére találták ki. Minden egyes hangmagassághoz egy meghatározott feszültségérték tartozik. A leggyakrabban 1V/oktáv felbontást szokták használni, de előfordul a Hz/Volt is, amit például a Korg MS-20 is használ.

A két, egymástól teljesen független analóg szekvenszerének segítségével meghajthatunk akár két analóg szintetizátorunk vagy moduláris szintetizátor rendszerünket. Az encoderek segítségével nem csupán a hangmagasságot vezérelhetjük, de Velocity értéket és a Gate időt lépésenként állíthatjuk. Maximum 64 lépéses szekvenciákat hozhatunk létre, melyeket a számtalan Clock lehetőség miatt szinte bármihez szinkronizálhatjuk.

Dob szekvenszer

A két analóg szekvenszeren kívül még egy 16 sávos dob szekvenszert is találunk, mely MIDI-n kívül akár nyolc független Gate kimenetet is meg tud hajtani. Ezzel bármilyen analóg dobgépet, vagy trigger bemenettel rendelkező dobagyat vezérelhetünk (pl. Vermona DRM-1, Clavia Nord Beat). A Gate kimenetek feszültsége 10V.

MIDI kontroller

Amennyiben nem szekvenszerként szeretnénk használni a BeatStep Pro-t, kedvenc zeneszerkesztőnk vagy plug-in-ünk MIDI vezérlőjévé változtathatjuk, mindössze egyetlen gombnyomással. Az editor szoftverével szabadon konfigurálhatjuk a vezérlők értékét tetszőleges Note/CC/Program Change üzenetekre.

Órajel lehetőségek

Míg a kisebbik verzió a BeatStep mindössze USB-n keresztül tudott külső órajelhez szinkronizálni, addig a Pro változat esetében számtalan konfigurációt használhatunk. Találunk rajta kisjack-es Clock ki és bejáratot, amit akár DIN Sync szabványra is átkapcsolhatunk. Ezen keresztül például a Korg Volca szériát is láncba fűzhetjük, vagy akár a moduláris szintetizátor rendszerünktől is küldhet/fogadhat órajelet. Természetesen a szinkron működik MIDI és USB kapcsolaton keresztül is.

További információ
Cikkszám BEATSTEOPPRO
Write Your Own Review
Csak regisztrált felhasználók adhatnak le véleményt. Kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon